Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΓΕΡΑΚΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ


 ΓΕΡΑΚΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Σώζεται από την ευαισθησία τεχνιτών της ΔΕΗ

Προδόθηκε μέσω του δασαρχείου Ναυπάκτου στο κέντρο προστασίας αγρίων ζώων στη Αίγινα για αποκατάσταση και να ξαναπετάξει πάλι ελεύθερο στη φύση

Το πρωινό της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου συνεργείο τεχνικών της ΔΕΗ Ναυπάκτου βρέθηκε για επιθεώρηση του Δικτύου στη περιοχή Μισόκαμπος του Αντιρρίου.


Στην αίσθηση της παρουσίας ανθρώπων το νεαρό γεράκι τραυματισμένο (από ασυνείδητους κυνηγούς ) στο φτερό ,επιχειρεί να πετάξει από την πυκνή φυλλοσιά ελιάς όπου είχε καταφύγει τρομοκρατημένο .

Το εγχείρημα του να πετάξει ,υπήρξε αποτυχημένο - κατόρθωσε μόνο το πέταγμα για λίγα μέτρα -,και συνάμα σωτήριο για αυτό, αφού με λίγη προσπάθεια και δεξιοτεχνία εκ μέρους των τεχνιτών της ΔΕΗ  βρέθηκε με ασφάλεια στα χέρια τους.

Σωτήριο το αγωνιώδες πέταγμα του γερακιού . Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έδειξαν έμπρακτα την οικολογική τους ευαισθησία, ευαισθησία που προφανώς απουσιάσει από αυτούς που υποτίθεται βρίσκονται κοντά στην φύση.

Άραγε τι σκέψη υπήρχε στο μυαλό του ”κυνηγού" όταν στόχευε το περήφανο αυτό πτηνό ;



Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

  Το Γυμνάσιο Αντιρρίου συμμετέχει στο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024  που θα διεξαχθεί στο ...