Συμβούλιο Χωροταξίας, (Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ.) για τη Δυτική Ελλάδα

ο Γεν.Γραμ. ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ,
με τον  Δήμαρχο. Αντιρρίου κ. Γ.ΚΟΛΟΒΟ,τον κ. Γ.ΒΑΡΕΛΑ
στα εγκαίνια της πλατείας του Αντιρρίου
με τον Μητροπολίτη κ.κ  ΙΕΡΟΘΕΟ  ΒΛΑΧΟ

Με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου συστάθηκε το Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ.) για τη Δυτική Ελλάδα
Το Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. αποτελεί συλλογικό γνωμοδοτικό όργανο με εκπροσώπηση από τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και την Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών.

Τα μέλη του Συμβουλίου είναι τα εξής:

1. Πρόεδρος του Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδας ορίζεται ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Ιωάννης Τσακαρέστος, Πολιτικός Μηχανικός με Α΄ βαθμό, και αναπληρώτριά του η κα. Φωτεινή Θεοφανοπούλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό με Α΄ βαθμό.
2. Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, Τμήματος Δυτικής Ελλαδας, ορίζεται ο κ. Ιωάννης Πανταζόπουλος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, με αναπληρωτή του τον κ. Στέφανο Κοσμά, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό.
3. Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Περιφερειακού Τμήματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ορίζεται η κα. Φανή Κορδάτου, Πολιτικός Μηχανικός, με αναπληρωτή της τον κ. Ιωάννη Καρύδα, Πολιτικό Μηχανικό.
4. Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας ορίζεται ο κ. Γεράσιμος Παρασκευόπουλος, Δήμαρχος Πύργου, με αναπληρωτή του τον κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Αιγιάλειας.
5. Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ορίζεται ο κ. Αλέξανδρος Βασιλόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός με Α΄ βαθμό, με αναπληρώτριά του την κα. Ηρώ Αλεξοπούλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό με Α΄ βαθμό.
6. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ορίζεται η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας κα. Άννα Κωτσοβίλη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός με Α΄ βαθμό, με αναπληρωτή της τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό με Α΄ βαθμό, Προϊστάμενο του τμήματος Μελετών και Έργων Αναστήλωσης Νεωτέρων και Συγχρόνων Μνημείων της ίδιας Υπηρεσίας.
7. Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ορίζεται η κα. Θεοδώρα Κουνάβη, Πολιτικός Μηχανικός με Β΄ βαθμό, με αναπληρώτριά της την κα. Μαριάνα Νινιράκη, Μηχανικό Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης με Β΄ βαθμό που υπηρετεί την ίδια Διεύθυνση.
8. Εκπρόσωπος της Επαγγελματικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών ορίζεται ο κ. Φοίβος-Κωνσταντίνος Μπλανάς, Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Δ.Ε., με αναπληρωτή του τον κ. Παναγιώτη Ζακυνθινό, Πτυχιούχο Πολιτικό Μηχανικό Δ.Ε.

Γραμματέας του Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Φελούκας, Αρχιτέκτονας Μηχανικός με Γ΄ βαθμό, με αναπληρωτή του την κα. Μαρία Ραμπαβίλα, Μηχανικό Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης με Δ΄ βαθμό.

Η θητεία του παραπάνω Συμβουλίου θα είναι διετής. Η πρώτη συνεδρίασή του θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου.
πηγή agriniopress


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Η Ναυμαχία του Ρίου-Αντιρρίου».

Ένας σπουδαίος Έλληνας : ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ