Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

...η οργή των Θεών!!!

 


Η πλούσια ελληνική μυθολογία θέλει στη κορυφή του βουνού Κλόκοβα - Ταφιασσός το πρωτοελληνικό του όνομα - να βρίσκεται ο τάφος του Κενταύρου Νέσσου μετά την θανάτωσή του από τον Ηρακλή για τα "μάτια" της Δηιάνειρας κατά το πέρασμα του ποταμού Ευήνου. Η οργή των θεών για την απρεπή συμπεριφορά του κενταύρου εκδηλωνόταν με το πέρασμα των κεραυνών από τον τάφο του. Ο Στάβων μας πληροφορεί : “...ότι της χώρας αυτών (το ύδωρ) όζει, καί μάλιστα του Ταφίου καλουμένου όρους. Καί ρειν αύτόθεν εις θάλασ­σαν ώσπερ πυον , ταθάφθαι δ' έν τω όρει τούτο Νέσσον τον Κένταυ­ρον όν Ηρακλής άπέκτεινεν».

.... στην νεοελληνική πραγματικότητα όμως κάποιοι αποφάσισαν να διαταράξουν τη νεκρική σιωπή της κορυφής του βουνού ,δεν ήταν επιταγή των θεών, έτσι η οργή τους στράφηκε και κατά των ανθρώπων....

https://www.facebook.com/photo/?fbid=5178690185481796&set=pcb.5178691008815047
Οι κεραυνοί της κορυφής μεταφέρονται στους κάτοικους -κοινούς θνητούς- μέσω των δικτύων που έχουν αναπτυχθεί εκεί ,εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη θεϊκή οργή για τη διασάλευση της επιθυμίας τους ,αυτή ,της απόλυτης νεκρικής ηρεμίας στη κορυφή του βουνού.!!!
  • Το παλαιό εκείνο το καιρό, η θεϊκή οργή κάμπτεται με σπονδές ,θυσίες- υψηλού κόστους- των κοινών θνητών για χάρη των θεών. Στο σημερινό κόσμο της τεχνολογίας ,της τεχνικής νοημοσύνης ,των έξυπνων δικτύων ,ο κατευνασμός των θεϊκών εκρήξεων εξευμενίζεται με αναλόγου κόστους οικονομικές θυσίες. Καταδικάζονται να σπάνε το σκληρό βράχο , να διοχετεύσουν στα έγκατα της γης τα δίκτυά τους για ασφάλεια και να ¨κινηθούν” υπόγεια … !! Θα πετύχουν όμως να εξευμενίσουν έτσι τη θεϊκή οργή ;!!! …ο χρόνος θα το δείξει.....!!!!
  • ΥΓ : τις υπέροχες εικόνες αλίευσα από το https://www.facebook.com/meteo.rio.9 Νεκτάριος Γιαννούλης ,τον γείτονά μας ,τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για τις μοναδικές του εικόνες.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

  Το Γυμνάσιο Αντιρρίου συμμετέχει στο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024  που θα διεξαχθεί στο ...