Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Την Έκθεση «Ναύπακτος 1571» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο επιστέφθηκε η Βασίλισσας Σοφία της Ισπανίας

Η σημερινή επίσκεψη της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας στην Έκθεση «Ναύπακτος 1571» του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου στην Αθήνα αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές των Επετειακών Εορτασμών για τα 450 χρόνια από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

🔹Η ίδια εξέφρασε το θαυμασμό της για την πληρέστατη σε περιεχόμενο Έκθεση, αλλά και την έντονη επιθυμία της να επισκεφθεί τη Ναύπακτο μετά από την πρόσκληση που της απηύθυνε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας.
🔹Στο περιθώριο της συνάντησή μας, προσέφερα στη Βασίλισσα Σοφία το Αναμνηστικό του Δήμου Ναυπακτίας που δημιουργήθηκε ειδικά για την Επέτειο των 450 ετών, καθώς και το έργο “Tormenta” (=θαλασσοταραχή στα ισπανικά) του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Πολυζώη, έναν πίνακα που αποτυπώνει με σύγχρονη αισθητική και αντίληψη την ένταση της μάχης που δόθηκε στη θάλασσα.
📌Την ξενάγηση στην Έκθεση πραγματοποίησε η Διευθύντρια του Μουσείου Αικατερίνη Δελλαπόρτα.

📌Τη Βασίλισσα Σοφία συνόδευαν η Πριγκίπισσα Ειρήνη, ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Αθήνα Enrique Viguera Rubio, υψηλόβαθμα στελέχη της Ισπανικής Πρεσβείας και ισπανοί αξιωματούχοι. Παρών και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ.Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς.
👉🏻

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Β.ΓΚΙΖΑΣ ευχαρίστησε προσωπικά τον φίλο της Ναυπάκτου και Πρέσβη της Ισπανίας για την πρόσκληση που απηύθυνε για τη σημερινή ιδιαίτερη εκδήλωση προς τιμή της Βασίλισσας της Ισπανίας

.πηγή:https://www.facebook.com/profile.php?id=100046202541150

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

  Το Γυμνάσιο Αντιρρίου συμμετέχει στο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024  που θα διεξαχθεί στο ...