Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Το Αντίρριο των κλασικών

Το Αντίρριο των κλασικών



Στο χώρο του τριγώνου -πλατεία Χορμόβα -τοποθετήθηκε σειρά ορείχαλκων αγαλμάτων με προτομές ελλήνων κλασικών, Αριστοτέλης Πλάτων, Περικλής κλπ μαζί με το λαμπαδηδρόμο τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Κωστή Παλαμά που τοποθετήθηκαν σε παρακείμενο χώρο.


Η πρωτοβουλία και η χορηγία για αυτό το έργο ανήκει στον .κ. Γρηγόρη Βαρελά ευπατρίδη συμπατριώτη μας που κατάγεται από τη Λεπτοκαρυά Ναυπακτίας. Του αξίζουν συγχαρητήρια η πρωτοβουλία του τιμά τον τόπο μας και πρέπει ο Δήμος να τον τιμήσει.

Ανεξάρτητα όμως από το τι θα κάνει ο δήμος η πρωτοβουλία του κ. Βαρελά έχει βαθύτατο παιδευτικό χαρακτήρα, φέρνει τα νέα παιδιά από την πολύ μικρή τους ηλικία, στο χώρο του παιχνιδιού σε επαφή με τους μεγάλους μας κλασικούς.




Για τα μικρά παιδιά οι έλληνες κλασικοί δεν είναι κάτι το παραμυθένιο ,έχουν κάθε μέρα δίπλα, στο παιχνίδι τους, τις προσωπογραφίες τους με δυο σημαντικά στοιχεία της ζωής του την ημερομηνία γέννησης και θανάτου τους, στοιχεία που δημιουργούν απορίες , διεγείρουν τη φαντασία τους και προκαλούν συζητήσεις για αυτούς στην οικογένεια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

  Το Γυμνάσιο Αντιρρίου συμμετέχει στο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024  που θα διεξαχθεί στο ...