ΑΝΤΙΡΡΙΟ απο το δορυφόρο


Πως βλέπει ο Γιαπωνέζος το Αντίρριο με τη Γέφυρα του


Ο Ιάπωνας αστροναύτης Σόιτσι Νογκούτσι βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος είναι σε τροχιά γύρω από τη Γη...και σε ύψος περίπου 390 χιλιομέτρων.

Δικαιολογώντας ως ένα σημείο το κλισέ που θέλει τους υπηκόους της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου να τραβούν χιλιάδες φωτογραφίες, ο Νογκούτσι αξιοποίησε τη δυνατότητα της διαδικτυακής σύνδεσης του Σταθμού με τη Γη και στέλνει, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, υπέροχες φωτογραφίες και βίντεο από διάφορα μέρη του πλανήτη μας, έτσι την προσοχή του και το ενδιαφέρον του κέντρισε μεταξύ άλλων το ΑΝΤΙΡΡΙΟ και μας προσφέρει μια μοναδική εικόνα του στενού του Ρίου -Αντιρρίου με την ΓΕΦΥΡΑ
Ο 44χρονος αστροναύτης, μέσω των προφίλ που διατηρεί στο twitter και το youtube, «ανεβάζει» σχεδόν καθημερινά το φωτογραφικό του υλικό και έχει ήδη χιλιάδες «ακολούθους», όπως αποκαλούνται όσοι παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις διαδικτυακές του δραστηριότητες.
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι ένα έργο στο οποίο συμμετέχουν 16 διαστημικές υπηρεσίες και έχει ως στόχο να προσφέρει μια βάση για τους αστροναύτες, ώστε να πραγματοποιούν τα αναγκαία πειράματα και εργασίες.
Ο Νογκούτσι είναι ιδιαίτερα περήφανος για το υλικό του, διότι όπως εξήγησε και ο ίδιος «δίνει την ευκαιρία σε όλους να δουν πόσο μοναδικός είναι ο πλανήτης μας και πόσο ασυνήθιστα φαίνονται τα πράγματα από ύψος μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων». Ο Νογκούτσι βρίσκεται στο Σταθμό από το Δεκέμβριο του 2009 και θα παραμείνει μέχρι τον Ιούνιο του 2010, όταν και θα επιστρέψει στη Γη.

Αν θέλετε να δείτε τις φωτογραφίες του Σόιτσι Ναγκούτσι, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του: http://twitter.com/Astro_Soichi και http://twitpic.com/photos/Astro_Soichi 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Η Ναυμαχία του Ρίου-Αντιρρίου».

Ένας σπουδαίος Έλληνας : ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ