Αραβικά funds !!! για τους πρώην εργοταξιακούς χώρους

εργοταξιακοί χώροι ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Η Orascom της οικογένειας Σαουίρις και η Qatar Holding αναζητούν εκτάσεις για μακροχρόνια μίσθωση σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής(http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100015_22/08/2010_412248)


η Qatar Holding ενδιαφέρεται για εκτάσεις στο Αντίρριο και στο Μεσολόγγι που βρίσκονται κοντά στην επένδυσή της στο λιμάνι του Αστακού. Επίσης, ενδιαφέρεται για τις Αλυκές Ζακύνθου και το Βαθύ Σάμου. Στην περιοχή του Αντιρρίου υπάρχει δημόσια έκταση 270 στρεμμάτων (πρώην εργοταξιακός χώρος της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου). Η έκταση αυτή προορίζεται για αξιοποίηση μέσω εξεύρεσης επενδυτή μακροχρόνιας μίσθωσης με συμμετοχή των φορέων στα έσοδα. Η έκταση ενδείκνυται για τουριστική αξιοποίηση, αν και η τελική πρόταση αναμένεται από τον ανάδοχο που θα προκύψει από νέο διαγωνισμό που θα πραγματοποιήσει η ΚΕΔ

Συντονισμός από το Μαξίμου
Γ. Παπανδρέου :  γνώστης της περιοχής
Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων (ελληνικών και ξένων) συντονίζεται από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Στόχος είναι να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία των διαδικασιών που σχετίζονται με τη διαφάνεια και τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας.
Σε πρόσφατη  συνέντευξή του ο Υφυπουργός Σ.Κουβέλης στο περιοδικό "επίκαιρα" της οικογένειάς Λιβάνη τονίζει  το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον από διεθνούς επενδυτές,για επενδύσεις πέραν του ενεργειακού ενδιαφέροντος(http://www.spyroskouvelis.gr/article.php?id=1668)
Άλλωστε για τον ίδιο ως Αντιρριώτη-Αιτωλ/να θα είναι μια θετική πρόκληση η ευόδωση μιας τέτοιας επένδυσης,
Αξίζει να σημειωθεί πως το επενδυτικό ενδιαφέρον επεκτείνεται και πέραν του χώρου του πρώην εργοταξίου για συμπληρωματικές τουριστικές δραστηριότητες.
Από την πλευρά της τοπικής διοίκησης (περιφερικής και τοπικής )υπάρχει η ετοιμότητα  για την υποδοχή μιας τέτοιας επένδυσης .
Είναι γνωστό πως έγκαιρα έχει μορφοποιηθεί το κοινοπρακτικό σχήμα γέφυρες ανάπτυξης(http://antiriopoliton.blogspot.com/2010/04/blog-post_21.html) άλλα και βασικές υποστηρικτικές υποδομές ύδρευση,αποχέτευση,ΣΧΟΟΑΠ
Τελος η τοπική κοινωνία προσδοκά την υλοποίση ενος σημαντικού επενδυτικού σχεδίου που θα μεταβάλλει το χαρακτήρα της περιοχής δίνωντας διέξοδο σε βασικα ζητήματα απασχόλησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Η Ναυμαχία του Ρίου-Αντιρρίου».

Ένας σπουδαίος Έλληνας : ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ