
Είναι η πρώτη φορά που μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μια κυβέρνηση όχι μόνο ανοίγει τις πύλες της στους διεθνείς επενδυτές αλλά έχει ήδη να επιδείξει τα πρώτα αποτελέσματα. Η Ελλάδα του 2010, είναι μια χώρα που μετά από δεκαετίες εισροής κοινοτικών πόρων, καλείται να εισέλθει δυναμικά στο παγκόσμιο επενδυτικό προσκήνιο με σαφές σχέδιο και στόχους και αξιώσεις.
Αξιώσεις που αφορούν στην ανάδειξη του γεωοικονομικού της ρόλου στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και Μεσόγειου. Η χώρα μας βρίσκεται στο σταυροδρόμι Βορρά-Νότου, Δύσης-Ανατολής και οφείλει πλέον μέσα από την αξιοποίηση σημαντικών επενδύσεων και συνεργιών με τρίτες χώρες να διεκδικήσει το ρόλο που εδώ και χρόνια της αναλογεί. Ενέργεια, ΑΕΠ, νέες και πράσινες τεχνολογίες, τουρισμός και πολιτισμός αποτελούν τους επενδυτικούς πυλώνες της νέας αναπτυξιακής πορείας της χώρας. Μιας πορείας που αναπόφευκτα περνά από τη Δυτική Ελλάδα, την πύλη της χώρας προς τη Δύση. Μια περιοχή με τα δικά της σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως ο φυσικός πλούτος και το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα.
Δίνοντας έμφαση στο δίπτυχο πολιτισμός-περιβάλλον, στοχεύουμε στην ανάδειξη της βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού της περιοχής, υπογραμμίζοντας τη μοναδική περιβαλλοντική και πολιτιστική της κληρονομιά. Παράλληλα, εντός αυτού του πνεύματος θα πρέπει να προωθηθούν τα ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα, ανοίγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και νέους παραγωγικούς ορίζοντες στην περιοχή.
Είναι προφανές λοιπόν, ότι η Δυτική Ελλάδα, διαθέτει όλα εκείνα τα εχέγγυα που θα την καταστήσουν επενδυτικό κόμβο όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών, αλλά και στον τουρισμό μέσα από τη βιώσιμη αξιοποίηση της τεράστιας περιβαλλοντικής, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς, συνδυάζοντας το ιστορικό παρελθόν με ένα δυναμικό παρόν και μέλλον.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου