Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Εργοταξιακοί χώροι: ανοίγει ο δρόμος για αξιοποίηση - χωρίς τον Δήμο;
Η εικόνα είναι σήμερα απογοητευτική, μηδενική, απολίθωμα μιας πρόσφατης εποχής δημιουργίας, γύρω απ αυτή έχει στηθεί ένας δυνατός χορός συμφερόντων που φυσικά μέχρι σήμερα εκ του αποτελέσματος είναι άνευ αποτελέσματος.
Σήμερα με βάση τα όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας στην έγκυρη αθηναϊκή εφημερίδα Καθημερινή η ΚΕΔ (κτηματική εταιρεία του δημοσίου –με αμαρτωλή πορεία την τελευταία περίοδο )προτίθεται να αξιοποίηση 30 ακίνητα μεταξύ των οποίων και οι Εργοταξιακοί χώροι του Αντιρρίου. Για το σκοπό αυτό έχει προχωρήσει στη διαδικασία ανάδειξης επενδυτικού συμβούλου ό οποίος θα είναι υπεύθυνος για τις παραχωρήσεις προς την ΚΕΔ, την αξιολόγηση των ακινήτων και των εναλλακτικών τρόπων εκμετάλλευσης. Στις υποχρεώσεις του συμβούλου είναι η θέσπιση κριτηρίων για την επιλογή των 30 ακινήτων, η καταγραφή τυχόν νομικών ή πολεοδομικών προβλημάτων, η διενέργεια έρευνας αγοράς της περιοχής των προκριθέντων ακινήτων, η διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος (επαφές με φορείς, επενδυτές, τράπεζες κ. λπ.), η κατάρτιση εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης και η εξέταση της επενδυτικής βιωσιμότητάς τους, η πρόκριση βιώσιμων λύσεων και η παρουσίαση τρόπων υλοποίησης και διαχείρισής τους. Ο σύμβουλος θα πρέπει να καθορίσει τους όρους για τη διαφάνεια στους διαγωνισμούς αξιοποίησης ακινήτων, να καταρτίσει κριτήρια για την επιλογή του επενδυτή, να προετοιμάσει τα τεύχη διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχων και να μεταφέρει τεχνογνωσία στην ΚΕΔ.
Από την κίνηση αυτή αναμένονται έσοδα για το Δημόσιο της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.
Τα ακίνητα θα παραχωρηθούν προς αξιοποίηση σε ιδιώτες. Η παραχώρηση θα γίνει με συμβάσεις μακροχρόνιας μίσθωσης - παραχώρησης.
Σε αναζήτηση επενδυτή λοιπόν !!!!!!!!!!!με την πρόταση του κοινοπρακτικού σχήματος; την πρόταση του Πανεπιστημίου (γνωστή ως πρόταση Πολυδωρίδη) ή κάποια άλλη πρόταση;ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

  Το Γυμνάσιο Αντιρρίου συμμετέχει στο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024  που θα διεξαχθεί στο ...