ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ο Α.ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ
ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ 
αναμενόμενη η επικράτησή του έναντι του Γιώργου Παπαναστασίου της Ν.Δ.
μεγάλος αντίπαλος αναδείχτηκε η αποχή που έφτασε στο 58.33%.Η αποχή είναι το μεγάλο μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα,που οφείλει πλέον να προσεγγίσει το εκλογικό σώμα με αξιοπιστία ,η  αποχή στο Δήμο Ναυπακτίας έφτασε στο 51 %.
Από το συνδυασμό του Α.Κατσιφάρα εκλέγονται 31 περιφερειακοί σύμβουλοι,ενώ από το συνδυασμό το Γ.Παπαναστασίου εκλέγονται 12, τρεις εκλέγονται από το συνδυασμό του κ.Καραθανασόπουλου,ενώ από ένας από τους συνδυασμούς των Παπακωνσταντίνου,Τσούκαλη,Χαντζηλάμπρου,Χρυσανθακόπουλου

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ σε δήλωσή του αναφέρει :¨“Σας ευχαριστώ για τη καθαρή νίκη που μας δώσατε σήμερα.........  Σ’ αυτό το ταξίδι δεν περισσεύει κανείς.
Αυτοί που μας ψήφισαν και όσοι επέλεξαν άλλους συνδυασμούς, αλλά και εκείνοι που διάλεξαν το λευκό, το άκυρο, την αποχή, είμαστε όλοι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, έχουμε όλοι το δικαίωμα στην πρόοδο, έχουμε όλοι λόγο και μερίδιο στο μέλλον του τόπου μας.
Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή.Θα πορευτούμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.Με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και σε όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.Με διαρκή την προσπάθεια για σύνθεση και για τις ευρύτερες δυνατές, κάθε φορά, συναινέσεις.Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο.Το δεύτερο στοιχείο που θα μας χαρακτηρίζει είναι η αταλάντευτη επιμονή στον κανόνα της πλήρους διαφάνειας σε όλες μας τις αποφάσεις, σε όλες μας τις πράξεις.............Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά όλα τα βήματα της πορείας μας.Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν δυσκολίες, ακόμα και αστοχίες.Ξέρω ότι ο αθηνοκεντρισμός θα παλέψει για να κρατήσει τα προνόμιά του.Ξέρω ότι υπάρχουν παλιές νοοτροπίες και κατεστημένες πρακτικές που θα δώσουν τη μάχη τους.Είναι όμως εξίσου βέβαιο ότι σήμερα μας δόθηκε μια καθαρή, λαϊκή, πολιτική εντολή.
Να συγκροτήσουμε μια ισχυρή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα αντιμετωπίσει την υστέρηση και την καθήλωση του τόπου μας, που θα οδηγήσει τη Δυτική Ελλάδα στην ανάπτυξη και την ευημερία, που θα είναι εξωστρεφής, δημοκρατική και με κοινωνική αλληλεγγύη.
Να συγκροτήσουμε μια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα είναι αυτοτελής και χειραφετημένη, που θα βασίζεται στις δυνάμεις της και που θα πορεύεται με σχέδιο, απόφαση και στόχο.
..........Έχω πλήρη επίγνωση αυτής της ευθύνης.............Το ταξίδι ξεκίνησε.Ας δουλέψουμε με πίστη και αισιοδοξία για την ανάπτυξη του τόπου μας.Μπορούμε να τα καταφέρουμε.Ο τόπος μας έχει δυνατότητες, οι άνθρωποί μας έχουν ικανότητες.Έχουμε μπροστά μας σκληρούς και ωραίους αγώνες.Αναλαμβάνω πλήρως όλες τις ευθύνες που μου αναθέσατε σήμερα.
Για τη Δυτική Ελλάδα που μας αξίζει, για τη Δυτική Ελλάδα που αγαπάμε και ονειρευόμαστε.¨

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Η ΑΠΟΧΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 40%
Δήλωση  Γιώργου Παπαναστασίου για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ένα μεγάλο και από καρδιάς ευχαριστώ στους πολίτες που στο σύντομο διάστημα του προεκλογικού αγώνα που δώσαμε, άκουσαν και πίστεψαν στο μήνυμά μας.
Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει, αφενός, ότι η Δυτική Ελλάδα, η πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας και μία από τις φτωχότερες της Ευρώπης, στέλνει απόψε ένα ηχηρό μήνυμα στη κυβέρνηση, αρνούμενη να ζήσει ακόμα χειρότερες μέρες.
Αφετέρου, δείχνει ότι ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών ξέφυγε από τα διλήμματα και τους παραδοσιακούς συσχετισμούς δυνάμεων, πιστεύοντας ότι από αύριο μπορούμε να αρχίσουμε να ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ.
Αυτό, μπορεί σε επίπεδο ποσοστού να μην έφτανε για να φέρει την ολική ανατροπή, αλλά μας δίνει τεράστια δύναμη για τη συνέχεια και μας δημιουργεί σημαντικές ευθύνες, στις οποίες θα κάνουμε παν δυνατό για να ανταποκριθούμε.
Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στον κ. Κατσιφάρα και θέλω, τόσο ο ίδιος, όσο και το σύνολο των κατοίκων αυτού του τόπου να γνωρίζουν πως ο ουσιαστικός αγώνας μας για να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν τη φτώχια και τη μιζέρια, ξεκινάει τώρα.
Και σε αυτό τον αγώνα, η παράταξή μας, θα σταθεί άλλοτε στο πλευρό του νέου Περιφερειάρχη και άλλοτε εποικοδομητικά απέναντί του, λειτουργώντας πάντα προς όφελος της Δυτικής Ελλάδας. Εντός του πρώτου εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβουλίου, θα είμαστε μια δύναμη ευθύνης και ουσίας. Και αυτό αποτελεί δέσμευση!
Οι εκλογές τελείωσαν. Όχι όμως και η μάχη για προκοπή. Σε αυτόν μπαίνουμε από αύριο κιόλας, απλώνοντας πάλι το χέρι σε όλους και επαναλαμβάνοντας πως όλοι μαζί μπορούμε! Κανένας μόνος του, πια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Η Ναυμαχία του Ρίου-Αντιρρίου».

Ένας σπουδαίος Έλληνας : ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ