Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Αποχαιρετώντας το ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΛΟΒΟ



Γιώργος Κολοβός
(1932-2012)
 Κάτοικοι του Δήμου Αντιρρίου , οι φίλοι από την Ναυπακτία, την Αιτωλ/νία ,την Αθήνα ,συνοδεύσαμε τον Γιώργο Κολοβό στην τελευταία του κατοικία στη Γενέτειρά του Ρίζα Αντιρρίου στους πρόποδες του όρους Ταφιασού ή Παλιοβούνας- Κλόκοβας. Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, παρέστησαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ.Κ.Καραγκούνης,ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Γιάννης Μπουλές με Δημοτικούς Συμβούλους,ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Π. Μοσχολίος ,οι πρώην Δήμαρχοι Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλος και Γ Πρεβεζάνος  ,ο Παναγιώτης Δελημήτσος,και παράγοντες του Δημοσίου βίου.Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Αντιρρίου.
Ο Γιώργος Κολοβός αφήνει ένα σημαντικό έργο στο Δήμο Αντιρρίου οι κάτοικοι του οποίου επί δύο συνεχείς τετραετίες 2003-2006 και 2006-2010 τον έθεσαν ως το  πρώτο πολίτη στη διαχείριση των κοινών τους  υποθέσεων .
από τα εγκαίνια  της πλατείας Χορμόβα
και του υπαίθριου ανοικτού μουσείου
Ο Δήμαρχος Γιώργος Κολοβός με τη δράση του ,την ακάματη εργατικότητα του και κυρίως με το ήθος του ,αφήνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, σε όσους θέλουν να υπηρετήσουν τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,και εν γένει το δημόσιο βίο ,την αξία της ανιδιοτέλειας και της δημιουργικότητας που μέσα από κόπο και αγώνα μπορούν να φέρουν αποτέλεσα σε υψηλούς στόχους για μια ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία.

Το ήθος , η ανιδιοτέλεια του ,η αγωνιστικότητα του είναι τα χαρακτηριστικά της πορείας του στο δημόσιο βίο, σε μια εποχή όπου η κυρίαρχη  αντίληψη στους χώρους του δημοσίου βίου ,είναι η ελάσσονα προσπάθεια ,ο  εύκολος  πλουτισμός, η  ιδιοτέλεια που ενίοτε παρεισφρέουν στον αυλόγυρο της εξουσίας .
δημαρχείο Αντιρρίου
Αυτή του η διαφορετικότητα τον καθιστούσε αγαπητό σε όλους τους πολίτες, είτε τον ψήφισαν είτε όχι.
κάστρο Αντιρρίου
Αυτή  η διαφορετικότητα είναι που φέρνει αποτελέσματα στη παραγωγή  έργου, που εν τέλει γράφει ιστορία.
Από τα σημαντικά έργα της θητείας του είναι :

  • η ανέγερση ενός σύγχρονου διοικητικού κτιρίου,
  • η ολοκλήρωση της αναστύλωσης του κάστρου του Αντιρρίου,
  • η θέσπιση πλαισίου για την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων (Γέφυρες Ανάπτυξης)
  • η ανέγερση και στέγαση νέων σχολικών μονάδων (νηπιαγωγείο-παιδικός σταθμός),
  • η ολοκλήρωση μελέτης του χωροταξικού σχεδιασμού σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ,
  • η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου  Αντιρρίου-Πλατανίτη,
  • η μελέτη για το αποχετευτικό δίκτυο απο Ρίζα μέχρι Αντίρριο,
  • η μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου από Αντίρριο μέχρι Ρίζα,
  • Το έργο κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου,
  • η ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου στο Αντίρριο
  •  η ολοκλήρωση της πλατείας Χορμόβα και η ανάδειξή της με τη συνδρομή του Γ.Βαρελά σε ανοικτό μουσείο ελληνικής Ιστορίας,
  • η δημιουργία της πλατείας Κόσμα του Αιτωλού στη Μακύνεια,
  • η φιλαρμονική του Αντιρρίου ,και πλήθος άλλων παρεμβάσεων.

Ο Δήμαρχος  Γιώργος Κολοβός  πέρασε σήμερα στην αιωνιότητα και η ιστορία είναι αυτή που θα αξιολογήσει το έργου του. 
Η ιστορία  θα είναι επιεικής στην αξιολόγησή της απέναντί του για μια σειρά από ανολοκλήρωτα έργα,που άφησε ,τα οποία όμως  δεν οφείλονται σε προσωπική αδυναμία ή υστέρηση ,αλλά οφείλονται σε αγκυλώσεις  και στρεβλώσεις που ταλανίζουν το δημόσιο βίο αυτής της χώρας,φτάνοντας αυτή τη χώρα , αυτή την οικονομία , αυτή τη κοινωνία, στα όρια της κοινωνικής εξαθλίωσης και οικονομικής καταστροφής ( γραφειοκρατία,σύστημα διοίκησης,διαφάνεια).
Λαμπαδηδρόμος 


Οι άνθρωποι της εποχής του ,που βίωσαν τις προσπάθειές του, τις αγωνίες του για αυτό τον τόπο,  θα τον έχουν σε μια γωνία της καρδιά τους και οι επερχόμενοι κάτοικοι της περιοχής αυτής που θα ζουν με το έργο του και θα τον μνημονεύουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

  Το Γυμνάσιο Αντιρρίου συμμετέχει στο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024  που θα διεξαχθεί στο ...