"Στα μονοπάτια των μύθων", αρχαίο θέατρο Μακύνειας 8 & 9 Ιουνίου 2013

 Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου διοργανώνει ο  Δήμος Ναυπακτίας  : "Στα μονοπάτια των μύθων», στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού.. Με πρωταγωνιστές τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο μακρινό παρελθόν και να γνωρίσουμε τους μυθικούς ήρωες της Αιτωλίας και τα κατορθώματά τους (μύθοι Ηρακλή & Ηρακλειδών, Μύθοι Μελέαγρου και Καλυδώνιου κάπρου, κλπ). 
Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των σκηνοθετών κας Ει. Ευαγγελάτου & κου Δ. Σιούντα θα παρουσιάσουν μύθους (διασκευασμένων σε θεατρικό δρώμενο):
Στις 8/6/2013 και ώρα 19:30 Η ζωή και οι 12 Άθλοι του Ηρακλή από 120 μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ναυπάκτου: 1ο, 3ο,6ο, Λυγιά & Δάφνης.
Στις 9/6/2013 και ώρα 19:30 Μύθοι της αρχαίας Αιτωλίας (γενεαλογία Αιτωλών και μυθικοί ήρωες όπως Μελέαγρος, Αταλάντη, κ.ά) από 125 μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ναυπάκτου: 2ο, 4ο,5ο και Αντιρρίου.
Η εικαστικός κα Σ. Σιδηροπούλου έχει αναλάβει τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία των παραστάσεων.


Ο Δήμος Ναυπακτίας φιλοδοξεί το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου να λειτουργήσει πιλοτικά για το έτος 2013 και την επόμενη χρονιά να προσκληθούν σχολεία από το Νομό Αιτ/νίας και τους όμορους νομούς ώστε να αποτελέσει έναν καθιερωμένο παιδευτικό θεσμό για την ευρύτερη περιοχή.
Εν μέσω δύσκολων οικονομικών συνθηκών για τη χώρα μας ο Δήμος Ναυπακτίας, αναλαμβάνοντας τη σχετική δαπάνη διοργάνωσης αλλά και με τη χορηγία της Γέφυρας Α.Ε. , προσπαθεί σε αγαστή συνεργασία με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων να δημιουργήσει μία νέα παιδευτική πρόταση και ενασχόληση για τα παιδιά μας  ανατρέχοντας στον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Η Ναυμαχία του Ρίου-Αντιρρίου».

Ένας σπουδαίος Έλληνας : ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ